Over…

Rosbender.nl gaat over de aanleg en het onderhoud van een voedselbostuin en paddock paradise. Het doel van de voedselbostuin is om ons hele gezin te voorzien in gezond en lekker eten. Met twee pony’s aan huis combineren we de voedselbostuin met de meest diervriendelijke manier van paarden houden (het paddock paradise) op een relatief klein perceel van nog geen 2.500 m2. We werken aan de ontwikkeling van een duurzame en ecologische permacultuur tuin met meerwaarde voor zowel mens, dier en natuur.

Dit blog is in eerste instantie het logboek van de tuin. Het is mijn externe geheugen waarin ik kan spitten om terug te kijken op de ontwikkeling van de tuin. Daarnaast helpt het blog me om te leren van de experimenten die ik hier – bewust en onbewust – laat plaatsvinden. Ik heb besloten om dit logboek in de vorm van een blog bij te houden zodat iedereen die ook met permacultuur bezig is en/of een paddock paradise wil aanleggen zich kan laten inspireren en kan leren van mijn experimenten.

Omdat dit blog eigenlijk in eerste instantie fungeert als mijn eigen logboek, ben ik ook zo vrij om wat off-topic onderwerpen te plaatsen die ook ergens kwijt wil. Ze hebben waarschijnlijk weinig tot niets met de hoofdonderwerpen te maken, maar ik moet ze toch ergens kwijt…

Veel leesplezier!
Maurice